Отборът на ЦСКА записа разгромна победа в Югозападната В група, след като победи гостуващия "Ботев" (Ихтиман) с 11:0.

Успехът е 20-и пореден за "армейците" в шампионата, а головата им разлика вече е 90:2. Това бе трети двубой между тези два тима през този сезон, след като освен за първенство през есента, те играха и за Купата на България. В тези двубои червените се наложиха съответно с по 3:0 и 5:0.

Така на играчите на Христо Янев не достигна само едно попадение, за да изравнят шампионатния рекорд на клуба от далечната 1951 г., когато тимът побеждават с 12:0 "Торпедо" (Русе) в двубой от А група.

Домакините се втурнаха в атаки още от първия съдийски сигнал. След няколко добри положения за червените резултатът бе открит в осмата минута след атака отдясно и центриране към Петър Витанов. Той овладя в наказателното и пусна пас с пета към Павел Головодов, който прати топката под гредата.

В 18-ата минута голмайсторът на ЦСКА Преслав Йорданов получи прекрасен пас от Николай Цветков отдясно и с шпагат успя да отклони топката в мрежата. Цветков пробва късмета си в 33-ата минута, отправяйки силен удар по диагонала. Вратарят за момент успя да парира удара, но впоследствие остави топката да премине под плонжа му, а Момчил Цветанов довкара топката от метър.

Три минути преди края на първото полувреме резултатът стана 4:0 след асистенция на Цветков към Павел Головодов.

Головата фиеста на червените продължи и през второто през второто полувреме, когато Преслав Йорданов направи 5:0 с точен изстрел в 55-ата минута, а малко по-късно Павел Головодов оформи своя хеттрик.

Появилите се като резерви след почивката Борис Галчев и Костадин Хазуров вкараха по две попадения, а единственото ново попълнение на "армейците" през зимната пауза Николай Дичев вкара дебютния си гол за тима и крайното 11:0.

dnevnik.bg