"Реал" (Мадрид) изигра поредния си разочароващ мач, но все пак победи с 2:1 при гостуването си на "Лас Палмас" в мач от 29-ия кръг на Примера дивисион.

Белите поведоха с гол на капитана си Серхио Рамос през първото полувреме, но в заключителните минути Да Силва изравни. В последната минута на редовното време Касемиро засече с глава центриране от корнер и донесе трите точки на своя тим.

С тях столичани продължават да са на 12 точки от лидера "Барселона" и на четири от градския си съперник "Атлетико". "Лас Палмас" пък остава на 15-а позиция и е на четири точки от зоната на изпадащите.

Двубоят започна с домакински натиск и още в десетата минута Да Силва можеше да се разпише, след като получи хубав пас в наказателното поле, но Кейлор Навас спаси изстрела му. Три минути късмета си опита и Анхел Монторо, но шутът му мина на сантиметри от напречната греда.

"Реал" се събуди в средата на полувремето и в 24-ата минута Кристиано Роналдо демонстрира класата си и направи страхотен рейд, който завърши с хубав удар, който обаче бе спасен от вратаря на "Лас Палмас". При последвалия корнер Рамос се извиси над всички и с глава прати топката в мрежата.

До края на полувремето двата тима си размениха по няколко добри атаки, но резултатът остана непроменен. След подновяването на играта чисти положения липсваха преди заключителната част на мача, когато домакините започнаха все по-сериозно да затрудняват съперника си.

След няколко пропуска домакините все пак стигнаха до изравняване в 87-ата минута. Да Силва бе изведен страхотно от Момо и с техничен удар преодоля вратаря на гостите. Радостта на играчите на "Лас Палмас" обаче не трая дълго и само три мунити по-късно Касемиро оформи крайния резултат.

В продължението Рамос получи втори жълт картон и остави тима си с човек по-малко за няколко минути.

dnevnik.bg