Григор Димитров отново разочарова феновете си и отпадна от турнира в Индиън Уелс още след първия си мач.

Българинът загуби с 4:6, 6:3, 5:7 от германския тийнейджър Алекандър Зверев след близо два часа и половина игра.

Хасковлията не се представи добре при свой сервис и допусна да бъде пробит три пъти. Той направи и едва два аса срещу 13 на съперника си. Димитров успя да реализира само два пробива при цели 11 възможности, а в решаващите моменти не бе на ниво.

Двубоят започна равностойно и се движеше гейм за гейм до 2:2, когато 58-ият в световната ранглиста Зверев успя да пробие за 3:2, е след това и да дръпне с 4:2. До края на сета Димитров спечели и двете си подавания на нула, но по никакъв начин не успя да затрудни съперника си при негов сервис и така германецът затвори частта с 6:4.

Вторият сет започна зле за българина и той трябваше да отразява пет възможности за пробив при първите си две подавания, които все пак спечели. Той записа на своя сметка и най-дългия гейм в мача, след който поведе, а после и затвърди пробива при 4:1. Той се оказа решаващ и Димитров изравни след 6:3.

В решаващия трети сет 26-ият в света българин започна отлично и проби още в първия гейм. Той имаше още четири възможности да вземе пак подаването на съперника си, но не успя и в крайна сметка дори загуби своето подаване при 3:3.

В решителната част от срещата двамата тенисисти бяха убедителни при свой сервис и така се стигна 6:5 в полза на Зверев. Тогава германецът нанесе решаващия си удар и с пробив сложи край на спора.

dnevnik.bg