Водачите в световните ранглисти Серена Уилямс и Новак Джокович спечелиха мачовете си в Индиън Уелс. Американката се наложи със 7:6 (2), 6:0 срещу Юлия Путинцева от Казахстан.

Джокович имаше трудности, но направи обрат за 2:6, 6:1, 6:2 срещу американеца Бьорн Фратанджело в двубоя от втория гръб. Рафаел Надал и Жил Мюлер изиграха оспорван мач, като испанецът победи с 6:2, 2:6, 6:4.

Путинцева, която е 56-а в света, се опълчи на Уилямс, но успя да го направи само в първия сет. В него след 50 минути и 7:2 в тайбрека американката поведе. Във втория тя имаше нужда от само 25 минути, за да триумфира. Тя сложи точка на спора със седмия си ас.

Джокович започна много слабо, но съумя да преодолее Фратанджело. Сърбинът, който се надява да стане първият тенисист, спечелил турнира пет пъти, направи цели 18 непредизвикани грешки в първия сет. Той взе и едва 12 от 23 точки при свой сервис.

След това Джокович рязко подобри играта си и заслужено направи обрат. Във втория сет той сведе грешките си до четири и спечели 16 от 17-те разигравания при свой начален удар.

В третия сет квалификантът от САЩ се бори и върна ранния пробив на съперника си. Водачът в схемата обаче пое контрола и заслужи победата.

"Той излезе с добър план за игра. Аз започнах ужасно. Успях да променя играта си във втория сет. Мисля, че решаващ се оказа петият гейм в третия сет. Този пробив означаваше, че мога да се чувствам по-спокойно", каза Джокович.

Съперникът му в третия кръг ще е германецът Филип Колшрайбер. Надал ще срещне сънародника си Фернандо Вердаско.

dnevnik.bg