Любомир Минчев е новият селекционер на българския национален отбор по баскетбол. Старши треньорът на "Берое" ще бъде представен на пресконференция в сряда.

Първоначално за поста беше избран израелецът Шарон Друкер. Той обаче отказа приетото преди това предложение в последния момент по "лични причини". Преди избора на израелеца единственият друг обсъждан вариант беше именно Минчев.

В началото на март управителният съвет на баскетболната федерация упълномощи президента Георги Глушков да проведе разговори с бившия гард. След няколко срещи между двамата, 44-годишният специалист прие условията и беше утвърден на поста.

Минчев е дългогодишен национал и бивш състезател на "Левски", "Славия", "Плама" (Плевен) и др. Като треньор е бил начело на "Левски", "Лукойл Академик", "Черно море", националните отбори за младежи до 18 и 20 години, бил е помощник треньор на мъжкия тим в щаба на Пини Гершон, както старши на отбора от 20-годишни национали ТЕСИ, който участва в елитното първенство.

Минчев е завършил треньорската академия на FIBA и треньорската школа към Националната спортна академия (НСА). През февруари изведе "Берое" до бронзовите медали в Купата на България.

dnevnik.bg