"Манчестър юнайтед" няма да бъде наказан заради скандиранията на феновете по време на дербито с "Ливърпул" в Лига Европа, свързани с трагедията на стадион "Хилзбъро" от 1989 г., когато загиват 96 привърженици на "мърсъсайдци".

Феновете на "червените дяволи" пееха "Сън" бяха прави". Четири дни след трагедията британският вестник обявява, че запалянковците на "Ливърпул" са виновни за случилото се.

Едва 23 години по-късно след продължително разследване беше обявено, че причина за инцидента е лош полицейски контрол и "очевиден организационен срив". "Сън" пък призна, че е допуснал "ужасна грешка".

Ръководството на "Юнайтед" се дистанцира от поведението на част от привържениците си по време на мача с "Ливърпул" и обяви, че подобни неща нямат никакво място във фтубола и не кореспондират с ценностите, които клубът защитава.

Полузащитникът на "червените дяволи" Маруан Фелайни също няма да бъде наказан за умишления удар с лакът срещу Емре Джан от "Ливърпул".

Самият Джан призна след мача, че не се е случило нищо сериозно. "Фелайни е спортсмен. Той докосна гърлото ми с лакът, но всичко беше наред. Това беше дребно единоборство на терена", каза германският национал.

Двата инцидента от двубоя на "Анфийлд" не са описани в доклада на рефера Карлос Веласко Карбайо и УЕФА няма да предприеме дисциплинарни действия, се казва в съобщенето на европейската централа.

Дневник