"Манчестър сити" очаквано се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига. "Гражданите" не допуснаха изненада и преодоляха "Динамо" (Киев) след нулево равенство в реванша.

Клубът от Манчестър за първи път в историята си успя да се нареди сред осемте най-добри във водещия континентален турнир. Той вероятно ще остане и единственият английски представител, след като "Манчестър юнайтед" отпадна в групите, "Челси" беше отстранен от ПСЖ, а "Арсенал" изостава с 0:2 срещу "Барселона" след загубата в Лондон.

След победата на "Сити" с 3:1 в Киев реваншът практически беше решен. Мануел Пелегрини подходи отговорно и пусна основните си футболисти.

Първото полувреме предложи малко емоции, а за чилийския мениджър на "Манчестър сити" те бяха предимно отрицателни. Още в седмата минута той беше принуден да замени единия централен защитник - Венсан Компани, а на мястото му влезе Мангала. В 24-ата Пелегрини трябваше да извади заради травма и другия си централен бранител Отаменди и вместо него пусна Демикелис.

В игрово отношение интрига липсваше, също както и като головите положения. Единственият точен удар в една от двете врати беше на "Динамо", но той не доведе до желания от украинците резултат.

През второто полувреме развоят на мача не се промени. "Манчестър сити" можеше да поведе в 61-ата минута, но след удара на Хесус Навас топката срещна гредата. В 87-ата Виталий Буялский стреля мощно, а Джо Харт спаси вратата си.

"Динамо" можеше да вземе победа за престиж в последните секунди. Отново Харт обаче се намеси с класа и изби удара на Гонсалвес.

Дневник