"Атлетико" (Мадрид) достигна четвъртфиналите в Шампионската лига. Испанците, водени от Диего Симеоне, отстраниха ПСВ след успех с 8:7 при изпълнението на дузпи.

За първи път в елиминациите на Шампионската лига се стигна до продължения след две нулеви равенства.

При дузпите футболистите от двата състава изпълниха точно първите 14 удара. При 7:7 Лусиано Нарсинг стреля в горната греда, а след това опитният Хуанфран донесе крайния успех на "дюшекчиите".

"Атлетико", който за пръв път отстранява холандци в евротурнирите, ще играе в четвъртфиналите на Шампионската лига за трета поредна година. В трети пореден сезон испанците преодоляват съперник в преките елиминации след продължения.

Двете полувремена на срещата се оказаха с различен футбол. Първата част беше по-оспорвана с игрово надлъгване между двата състава. След почивката "Атлетико" взе инициативата и започна да атакува повече, а ПСВ очакваше възможностите си на контраатака.

"Дюшекчиите" имаха по-добри положения за гол през първото полувреме. В 15-ата минута Антоан Гризман се озова в чиста позиция и стреля, но Зут спаси. В 28-ата Ян Облак се хвърли и пресече остро подаване в наказателното поле след пробив на Марко ван Хинкел по дясното крило.

До почивката последваха неуспешни удари на Гризман и Караско.

В началото на второто полувреме испанският отбор беше по-деен и се пренесе в полето на съперника. Натискът обаче не даде резултат. Това накара Диего Симеоне да пусне в игра опитния Фернандо Торес.

При бърза атака в 58-ата минута ПСВ можеше да поведе. Юрген Локадия стреля технично, а Облак успя да отклони топката и тя срещна гредата. При добавката ударът на Люк де Йонг беше блокиран от Филипе Луис.

Торес се включи активно и беше в основата на добри атаки за "Атлетико". При най-добрата възможност той влезе отляво в наказателното поле и от малък ъгъл стреля мощно, но Зут спаси. Четири минути преди края опитният нападател улучи гредата.

Мадридчани бяха по-активни и в първото продължение, като имаха няколко доби атаки. В 95-ата минута Лукас стреля опасно с глава, но топката мина встрани. По-късно след пробив отдясно Гризман получи в наказателното поле и отправи удар, но той се оказа слаб и в ръцете на Зут.

Дневник