Дни преди началото на сезона във Формула 1 "Рено" представи обновения вид на болида си. Автомобилът RS16, с който отборът ще се състезава тази година, е почти изцяло жълт, като само някои от елементите са черни.

Преди месец в Париж от "Рено" показаха чисто черен болид. От отбора обаче уточниха, че предстоят да бъдат направени промени във визията.

Изпълнителният директор Сирил Абитебул обясни, че е цветът е съобразен с идентичността на състезателните коли на "Рено". "Жълтото е цветът на "Рено" от 1946 г. Така че сме верни на историята си."

"Можете да видите и малко черни елементи. Решихме да запазим черното, защото разбрахме, че има голям ентусиазъм към болида, който тествахме през зимата. В задната част на автомобила можете да видите и малко златисто. То ще бъде още по-видимо по време на състезанията и е заявка за това къде искаме да стигнем и нищо по-малко от това", каза Абитебул.

Въпреки посланието на златистия цвят в "Рено" са наясно, че е нужно време, за да вдигнат нивото си. Според Абитебул ще трябват около три сезона, преди отборът да започне постоянно да се бори за място на подиума.

По думите му е важно отборът поне да запази шестото си място при конструкторите от миналата година. "Единственият път е нагоре, така че се целим над шестото място", добави изпълнителният директор на "Рено спорт".

dnevnik.bg