Кубрат Пулев изрази увереност, че е по-качествен боксьор от следващия си съперник Дерек Чисора.

Те дадоха съвместна пресконференция в София преди двубоя им за европейската титла на 7 май в Хамбург.

Според българина двамата ще бъдат отлично подготвени за срещата, но на ринга ще натежи неговата по-голяма класа.

"Подготовката си е подготовка и за такъв голям мач всеки дава всичко от себе. В един момент обаче нещата опират до личните качества и възможности на боксьора. Смятам, че моите възможности са малко повече или много повече от неговите и именно това ще изиграе роля в мача."

"Мисля, че съм по-добрият боксьор, но това ще се проличи на ринга. На пресконференциите можем да говорим каквото си искаме. Истината обаче е една и тя ще стане ясна на 7 май в Хамбург", допълни 34-годишният българин, който има 22 победи в 23 мача на професионалния ринг.

След като загубилият пет от 30-те си професионални мача британец изтъкна своята по-голяма мощ, Пулев заяви, че боксът е велик спорт, а не уличен бой. "Макар че и на улицата няма да му отстъпя", допълни той.

Пулев посочи шоуто за най-силното качество на Чисора, който често се забърква в скандали около мачовете си. Британецът дори беше отстранен от бокса, тъй като на пресконференцията след загубата му от Виталий Кличко преди четири години си спретна здрав бой със своя сънародник Дейвид Хей.

"Неговата най-силна страна е шоуто. Чак на мен ми харесва, при положение че не обичам комедии. Определено е добър актьор", коментира Пулев, на което Чисора отговори: "Не съм добър актьор. И двамата знаем за какво стават въпрос."

Пулев не се притеснява от подобни провокации около предстоящия мач. "Боксът и шоуто вървят паралелно. Аз винаги съм за шоуто. Но всичко си има граници и трябва да внимаваме да не ги прехвърлим", обясни той.

Чисора заяви, че изобщо не се притеснява от Пулев, на което българският боксьор отговори: "Аз може да не го плаша, както той твърди, но въпреки това изпи втора чаша вода. Може би просто е жаден."

"Хубаво е, че не се плаши. Радвам се, че е спокоен и е стабилен. Но дали го плаша, или не, това няма да изиграе роля на ринга."

За себе си Пулев каза, че както винаги е много спокоен. "Доста време мина от последния ми мач и съм жаден за битка. За съжаление този двубой нямаше как да се проведе тук, но се надявам следващ мач, може би за световна титла, да бъде в България", завърши той.

Дневник