По петима футболисти на "Тотнъм" и "Ливърпул" бяха включени в състава на английския национален отбор за контролите с Германия на 26 март и с Холандия на 29 март.

Левият бек на "шпорите" Дани Роуз получи първа повиквателна в кариерата си, а от съотборниците му бяха извикани още Хари Кейн, Деле Али, Ерик Дайър и Кайл Уокър.

Другият дебютант в тима на Рой Ходжсън ще е полузащитникът на "Лестър" Дани Дринкуотър. 26-годишният играч е един от двамата футболист на лидера във Висшата лига. Другият е голмайсторът на "лисиците" Джейми Варди.

"Дринкуотър прави фантастичен сезон в отбор, който има фантастичен сезон. Още през миналата година обмисляхме да го вземем, но мисля, че сега е чудесна възможност да го повикаме и да видим дали ще пренесе страхотната си игра в "Лестър" на международно ниво", коментира Ходжсън.

Петимата с повиквателни от "Ливърпул" са десният бек Натаниел Клайн, полузащитниците Джордън Хендерсън, Джеймс Милнър и Адам Лалана и нападателят Даниел Стъридж.

Стъридж, вратарят на "Саутхемптън" Фрейзър Форстър и нападателя на "Арсенал" Дани Уелбек се завръщат в националния отбор, където дълго време не са били заради продължителните си контузии.

"Евертън" получи три повиквателни - за Фил Джагиелка, Джон Стоунс и Рос Баркли, а Крис Смолинг е единственият футболист на "Манчестър юнайтед" в селекцията на Ходжсън.

Съставът на Англия:

Вратари: Джо Харт, Фрейзър Форстър, Джак Бътланд;

Защитници: Райън Бъртранд, Гари Кейхил, Фил Джагиелка, Джон Стоунс, Крис Смолинг, Кайл Уокър, Натаниел Клайн, Дани Роуз;

Полузащитници: Ерик Дайър, Деле Али, Рос Баркли, Дани Дринкуотър, Джеймс Милнър, Джордан Хендерсън, Адам Лалана, Рахим Стърлинг;

Нападатели: Тио Уолкът, Хари Кейн, Джейми Варди, Дани Уелбек.

dnevnik.bg