"Ливърпул" се класира за четвъртфиналите на Лига Европа, след като не допусна "Манчестър юнайтед" да стигне до нещо повече от равенство в реванша между двата тима.

Двубоят завърши 1:1 и след домакинската победа с 2:0 в първия мач играчите на Юрген Клоп си заслужиха място във финалната осмица на надпреварата, която считат за най-прекия път до Шампионската лига.

Гол от дузпа на Антони Марсиал даде надежди на "червените дяволи", но в последната минута на първата част те бяха съкрушени от страхотен гол на Фелипе Коутиньо, който на практика класира "мърсисайдци" напред.

Така те останаха единственият английски тим в турнира, след като "Тотнъм" загуби и домакинския реванш срещу "Борусия" (Дортмунд) с 1:2 и така с резултат 1:5 от двата мача се сбогува с турнира.

"Юнайтед" логично започна по-активно двубоя на "Олд Трафорд" и първото опасно положение за тях дойде в 18-ата минута. Джеси Лингард засече центриране с глава, но Симон Миньоле се намеси страхотно и изби. В следващата атака на "червените дяволи" хубав изстрел на Хуан Мата не намери очертанията на вратата.

В 28-ата минута "Ливърпул" отговори със страхотен шут на Фелипе Коутиньо от границата на наказателното поле, който обаче бе отразен впечатляващо от Давид де Хеа.

Три минути по-късно сценарият от първия мач се повтори и съдията отсъди дузпа за домакините. Нарушението бе на Натаниъл Клайн, който събори Антони Марсиал. Потърпевшитя застана зад топката и я прати в противоположния на Де Хеа ъгъл за 1:0.

Три минути по-късно "Ливърпул" отговори подобаващо, но удар на Даниел Стъридж срещна напречната греда. В следващата си атака "мърсисайдци" отново бяха близо до гол, но Джордън Хендерсън стреля над вратата.

Силните минути за гостите все пак дадоха резултат и в последната минута на частта Фелипе Коутиньо изравни след страхотен гол. Бразилецът получи топката по лявото крило, навлезе в наказателното поле, и от малък ъгъл копна топката и прехвърли Де Хеа.

След почивката Луис ван Гаал се опита да промени случващото се на терена и последователно пусна в игра Антонио Валенсия, Матео Дармиан и Бастиан Швайнщайгер на мястото на Гийермо Варела, Маркос Рохо и Майкъл Карик.

Това не доведе до нищо съществено и "червените дяволи" не успяваха да създадат чисто положение. Вместо това, в 78-ата минута Коутиньо можеше да отбележи втори гол, след като стреля от границата на наказателното поле, но Де Хеа за пореден път се намеси добре и изби в корнер.

В крайна сметка резултатът остана непроменен и "Юнайтед" се сбогува с европейските клубни турнири след разочароващо представяне.

dnevnik.bg