ФИФА реши да направи експеримент с въвеждането на четвърта смяна при продължения в мачовете. Опитът ще бъде направен това лято по време на олимпийския турнир в Рио де Жанейро.

Експериментът ще бъде приложен също на световното първенство за жени до 20 години и на световното клубно първенство в Япония в края на годината.

Международният борд, отговарящ за правилата на играта (IFAB), предложи на свое заседание на 5 март различни промени. Тогава беше дадена зелена светлина на видеоповторенията във футбола.

Според президента на ФИФА Джани Инфантино решенията на изпълнителния комитет на международната федерация гарантират, че тя преминава от думи към дела.

"Уверен съм, че с помощта на определени мерки ще можем не само да възстановим имиджа на ФИФА, но и да направим така, че целият свят да се гордее с нас", каза Инфантино.

Една от първите мерки за прозрачност беше за първи път да се разкрие заплатата на досегашния президент Сеп Блатер. За миналата година швейцарецът е взел 3.76 млн. долара.

След тежките скандали и притесненията сред партньорите ФИФА привлече нов спонсор. Организацията представи договора си с китайската компания Wanda Group.

"Като президент на ФИФА възнамерявам да оказвам силна подкрепа на националните асоциации за развитие на футбола. Уверен съм, че взаимоотношенията с Wanda ще ни помогнат да продължим постоянното развитие и разпространение на този спорт в Китай и в целия свят", заяви Инфантино.

Дневник