"Арсенал" спечели много ценна победа при гостуването на "Евертън" и запази надежди да се пребори за титлата във Висшата лига. "Артилеристите" се наложиха с 2:0 в първи мач от 31-ия кръг, а попаденията отбелязаха Дани Уелбек и Алекс Иуоби през първото полувреме.

"Арсенал" събра 55 точки след днешния успех и се доближи на осем от лидера "Лестър". "Лисиците" гостуват на "Кристъл палас" в 17.00 ч., но това ще бъде 31-ият им мач, докато лондончани са изиграли 30 срещи. "Тотнъм" е втори с 58 точки от 30 двубоя.

Възпитаниците на Арсен Венгер взе глътка въздух в тежката седмица, в която първенството остана единственият им шанс за трофей, след като отпаднаха от "Уотфорд" за Купата на Англия и от "Барселона" в Шампионската лига.

Уелбек даде мечтан старт на гостите в седмата минута. Той получи отлично подаване зад защитата от Алексис Санчес, след което финтира вратаря Роблес и прати топката в опразнената врата.

Малко преди това Уелбек отново беше близо до гол, след като топката се отби в тялото му при опит за изчистване от отбраната на "Евертън". Гредата обаче спаси "карамелите" в тази ситуация.

"Арсенал" заигра уверено след гола и не даваше никакви шансове на съперника да създаде нещо интересно пред Давид Оспина.

Три минути пред почивката "артилеристите" нанесоха втори удар след отлична контраатака. Ектор Бейерин изведе на скорост Иуоби и 19-годишният камерунец се разписа в първия си мач като титуляр във Висшата лига.

В 65-ата минута се стигна до тежък сблъсък между Оспина и Ромелу Лукаку. Играта беше спряна за няколко минути, за да бъде оказана медицинска помощ на вратаря, който все пак успя да довърши мача.

Веднага след това домакините създадоха единствената си чиста голова ситуация през второто полувреме. Фил Джагиелка обаче не успя да вкара с глава след центриране от корнер.

В края влезлият като резерва Оливие Жиру пропусна да увеличи преднината на "Арсенал".

Дневник