"Лудогорец" спечели гостуването си на "Берое" с 2:0 и записа десета поредна победа в А група.

Шампионите събраха 54 точки от 23 мача и поведоха с 14 точки пред втория "Левски".

Разградчани откриха резултата в края на първото полувреме чрез Венцислав Керчев, а след почивката старозагорци пропуснаха няколко отлични положения за изравняване, преди Марселиньо да реши мача с хубав втори гол в последната минута на добавеното време.

Още в четвъртата минута Спас Делев нахлу технично към вратарското поле, но Козмин Моци се намеси решително точно преди нападателят на "Берое" да нанесе удар.

"Лудогорец" създаде първата си стопроцентова възможност в 25-ата минута. Йордан Минев се измъкна от засадата по десния фланг, преодоля бранител на "Берое" и центрира отлично във вратарското поле, но Вандерсон стреля право в тялото на Благой Макенджиев.

Девет минути по-късно и "Берое" стигна до изгодна ситуация, но Исмаил Иса не успя да отправи добър удар.

Без да влага много усилия, "Лудогорец" откри резултата четири минути по-късно. Вандерсон центрира технично от свободен удар, а защитата на "Берое" не се подреди добре и позволи на Керчев отблизо да преодолее Макенджиев. Младият бранител вкара първия си гол в А група.

След почивката "Берое" натисна и в 58-ата минута можеше да изравни. Топката се озова в краката на Том след лошо отиграване в отбраната на "Лудогорец". Полузащитникът на домакините стреля от малък ъгъл към далечната греда, но топката мина малко встрани.

В 65-ата минута Вандерсон пропусна рано да убие интригата, след като беше изведен очи в очи с Макенджиев.

Шест минути по-късно пък Иса пропиля златната възможност да изравни. Той се измъкна зад защитата, а излезлият да пресече подаването Владислав Стоянов допусна грешка и позволи на нападателя на "Берое" да остане сам срещу вратата. Иса стреля, но Моци изчисти с глава от голлинията.

В заключителните секунди Марселиньо овладя далечно подаване, след което размени двойно подаване Жуниор Кишада и със страхотен изстрел с левия крак оформи крайния резултат.

Дневник