Пилотът на "Макларън" Фернандо Алонсо по чудо остана невредим, след като претърпя тежка катастрофа по време на първото за сезона състезание във Формула 1.

Инцидентът на пистата "Албъррт парк" в Мелбърн стана в 18-ата обиколка при опит на испанеца да изпревари Естебан Гутиерес с "Хаас" при трети завой от външната страна.

След контакт между гумите на двата болида, колата на Алонсо полетя във въздуха, преобърна се и се удари в стената. За късмет Алонсо излезе невредим от смазания болид, леко разтреперан, и направи знак на публиката и маршалите, че е добре.

Двамата с Гутиерес, който също не пострада, бяха отведени в медицинския център за задължителен преглед. Стюардите обявиха, че ще разгледат инцидента след края на надпреварата.

По-късно пилотът на "Макларън" успокои феновете си, че всичко с него е наред след тежката катастрофа. "Беше страшен момент. Чувствам се щастливец, че в момента съм тук пред вас. Жив съм заради високите стандарти на сигурност, които имаме", сподели Алонсо след състезанието. "Страшничко е да се въртиш така и да виждаш ту земята, ту небето. Исках да изляза максимално бързо от болида, защото знам, че майка ми гледа", каза още испанецът.

Дневник