Бившата номер 1 в тениса Виктория Азаренка се възползва максимално от изпълнената с грешки игра на Серена Уилямс, за да спечели за втори път титлата в Индиън Уелс с победа с 6:4, 6:4 във финала.

Тенисистката от Беларус проби поставената под номер 1 американка веднъж в първия сет и два пъти във втория, преди да си осигури успеха за по-малко от 90 минути пред препълнените трибуни на централния корт.

Лидерката в световната ранглиста, която се стремеше към третата си титла в Индиън Уелс, беше подведена от форхенда си си и дори счупи ракетата си от яд. Тя все пак намери начин да се пребори в края на втория сет и проби Азаренка в осмия гейм за 3:5.

Американката дори беше близо до изравняване с 40:15 при сервис на Азаренка, но последва ас, изравняване и успех на беларуската звезда.

Видимо емоционалната Азаренка, която влезе като поставена под номер 13, не скри радостта си от четвъртата победа над Уилямс във финални мачове.

"Нямах съмнение, че ще дам всичко, на което съм способна. Не можех да контролирам как ще играе, а тя изпрати някои бомби по време на мача", заяви Азаренка пред ESPN.

"Но аз останах непоколебима, защото това е единственият начин да спечелиш. Трябва да останеш силна, да продължиш да залагаш на това, което работи", добави тя. 

Дневник