Кметът на Разград Валентин Василев оттегли докладната записка за концесията на стадион "Лудогорец Арена". Предложението беше прието с 28 гласа "за" и осем "против", а двама от общинските съветници се въздържаха.

Това беше единствената точка от дневния ред на днешното извънредно заседание на общинския съвет, което беше свикано по искане на 14 от общинските съветници. Василев заяви, че оттеглянето на докладната от негова страна не е изненадващ, а разумен ход.

Кметът на Разград обясни, че се е запознал с предложенията на съветниците и счита, че неговата роля е да направи нужните промени, които след повторно съгласуване със съответните министерства да предложи отново за гласуване от общинския съвет.

През февруари съветниците отхвърлиха първоначалната докладна записка, след като ръководството на "Лудогорец" заплаши, че клубът ще напусне Разград и ще играе в друг град заради условието да плаща процент от приходите си.

Изпълнителният директор на шампионите Ангел Петричев заяви, че днешното решение е "положителен знак от страна на кмета". Той изрази надежда, че промените, които ще бъдат направени, ще са на база на обсъжданията в комисиите по собственост и по законност в общинския съвет.

Петричев добави, че предложенията, направени от членовете на двете комисии, удовлетворяват в пълна степен ръководството на клуба и ако те бъдат отразени в преработената докладна на кмета, "всичко ще бъде наред".

Василев обяви, че не може да се ангажира със срок, тъй като не зависело от общинското ръководство. "Много граждани заявиха интерес от промяна в ситуацията, сега аз и моят екип ще преразгледаме докладната записка, ще видим спорните моменти и евентуално при положителен резултат от министерствата продължаваме процедурата", допълни той.

dnevnik.bg