Селекционерът българския национален отбор по футбол Ивайло Петев определи контролите, които "лъвовете" ще изиграят срещу Португалия и Македония като ново начало за състава.

В петък, 25 март България гостува на Португалия, а четири дни по-късно излиза срещу Македония в Скопие.

"Все пак имаме нови квалификации, започва едно ново начало. Започваме концентрирана подготовка към септември, когато започват квалификациите. Трябва да се подготвим по най-добрия начин, за да изглеждаме по начина, по който всички искаме", сподели Петев.

"Иска ми се да видя България там, където доста години отсъства. Много ще е трудно, но ще направим всичко по силите ни да зарадваме всички привърженици на футбола и всички българи", коментира специалистът предстоящите световни квалификации, в които е в една група с Холандия, Франция, Швеция, Беларус и Люксембург.

"Приоритет е първият мач, защото е най-близо. Ще излезем срещу доста стойностен и класен отбор. За мен е важно как ще противодействаме на Португалия, която има много качествени футболисти, които играят на високо ниво. После ще мислим за следващия мач. Приоритет сега е мачът в петък", категоричен бе Ивайло Петев.

Той определи като смешни претенциите на треньора на ЦСКА Христо Янев в националния отбор да бъдат викани играчи от тима, въпреки че той играе във В група.

dnevnik.bg