Селекционерът на юношеския национален отбор до 17 години Викторио Павлов благодари на своите възпитаници, които снощи стартираха елитния кръг на квалификациите за европейското първенство с нулево равенство срещу Холандия.

"Момчетата направиха нещо голямо. Заслужават само похвала и настина им благодаря за това, което направиха. Всички се раздадоха максимално и само можем да се гордеем с тези играчи", заяви Павлов.

"Момчетата видяха, че когато всички работят заедно и искат да печелят, нещата се постигат. Не успяхме да отбележим гол. Изпуснахме положения, холандците - също. Димитър Шейтанов за пореден път показа, че е класен вратар и може да се разчита на него. Все пак заслугата е на целия отбор, който се представи на едно много добро ниво", допълни той.

Следващият мач на България е на 26 март срещу домакините от Германия, които вчера разбиха Словакия с 5:1. "Надявам се, че ще се представим по същия начин срещу германците, които са много сериозен отбор", заяви Павлов.

Победителите в осемте групи и седем от заелите вторите места ще се класират за финалите на Евро 2016, които ще бъдат в Азербайджан между 5 и 21 май.

Дневник