Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош сравни българския национален отбор по футбол със състава на Исландия, който направи фурор в европейските квалификации и се класира директно за финалите от група с Чехия, Холандия и Турция.

Сантош говори на пресконференция преди днешната контрола между България и Португалия в Лейрия от 22.45 ч.

"Ще се изправим срещу съперник, който обича да играе като отборите, които ще срещнем на Евро 2016", каза селекционерът на португалските футболисти, които попаднаха в група с Исландия, Австрия и Унгария.

"България също като Исландия използва контраатаката като основно оръжие. Искам да видя как нашият състав ще се справи срещу съперник с тези характеристики", допълни 61-годишният специалист.

Въпреки че предстоящият мач е приятелски, Сантош иска победа от своя отбор. Според него резултатът винаги има значение, а тези двубои "не служат само да се наблюдават играчите".

"Нашият отбор винаги излиза за победа. Винаги. Целта ни е да победим, като същевременно видим къде се справяме добре и къде допускаме грешки", каза още той.

Защитникът на "Реал" (Мадрид) Пепе очаква мачът с България да бъде труден. "В тази среща ще тестваме нашите възможности и новата ни линия в защитата. Отборът ни има много опции в средата на терена, но също така в защитата и на вратата. Този мач ще даде възможност и на други момчета, които не са играли."

"Класирахме се трудно за европейското първенство, но мечтата ни е да го спечелим. Сега трябва да работим максимално и трябва да да се подготвим сериозно за нашата голяма цел", допълни централният бранител.

dnevnik.bg