Френският национален отбор победи с 3:2 Холандия като гост в приятелска среща. В мача беше почетена паметта на загиналите в атентатите в Брюксел, както и паметта на футболната легенда Йохан Кройф, който почина в четвъртък.

Двата отбора изиграха хубав мач, в който "петлите" имаха превъзходство в по-голямата част от времето. Съставът, воден от Дидие Дешан, започна много силно и в 13-ата минута вече водеше с 2:0. Холандците изравниха в 86-ата, но две по-късно Блес Матуиди вкара победния гол.

"Лалетата", които пропускат Евро 2016 заради слабите си резултати, допуснаха четвърта поредна домакинска загуба. Статистиката показва, че това не им се е случвало от повече от 80 години. Те вече загубиха девет от последните си 16 срещи.

В шестата минута Антоан Гризман даде преднина на отбора си с красив гол от пряк свободен удар. Седем по-късно Оливие Жиру вкара за 2:0, като французите се възползваха от неубедителна игра на съперника в защита.

Играта беше спряна в 14-ата минута, за да бъде отдадена почит към Кройф.

На почивката бяха направени общо пет промени в двата състава. Играта се промени и холандците подобриха представянето си. Люк де Йонг намали, след като засече топката след удар на Мемфис Депай.

Четири минути преди края Депай подаде към Ибрахим Афелай, а той изравни. Малко по-късно Матуиди беше точен отблизо и вкара победния гол за Франция.

Дневник