Селекционерът на българския национален отбор по футбол Ивайло Петев посвети победата в контролата срещу Португалия на президента на БФС Борислав Михайлов.

Националите постигнаха престижен успех с 1:0, който според треньора ще даде увереност в бъдеще.

"Посвещаваме тази победа на нашия президент, който се грижи най-добре да ни осигури тази контрола и тези, които предстоят", заяви Петев след двубоя пред bTV Action.

"Играхме добре с малки изключения - в първите 10-12 минути и в последните 7-8 на първото полувреме, когато бяхме малко объркани. Но ние играхме срещу изключително класен отбор с изключителни индивидуалности. Радостното е, че показахме дух и себераздаване. Тази победа ще ни даде самочувствие и увереност занапред", допълни той.

Според него българските футболисти са направили хубави неща в мача. "Имахме някои прекрасни комбинации в дълбочина, с добра скорост, имахме ситуации да отбележим повече от един гол. В днешния мач имахме и един невероятен вратар, който спаси всичко, което можеше да се спасява."

Петев заяви, че е очаквал Марселиньо да вкара гол в дебюта си за националния отбор. "Преди мача му казаха, че със сигурност ще вкара. Моето шество чувство е много силно."

Селекционерът каза още, че сега е важно отборът да запази концентрация и да изиграе със същата мотивация контролата с Македония, за да не се получава като през 2015 г., когато след равенството 2:2 с Италия последва голям спад.

Дневник