Световният номер 1 Новак Джокович започна с рутинна победа защитата на титлата в турнира от сериите "Мастърс" в Маями. Петкратният шампион се наложи над британеца Кайл Едмънд с 6:3, 6:3 и за 80 минути игра си осигури място в третия кръг.

Джокович взе солиден аванс от 4:0 в началото на двубоя. Едмънд успя да върне единия пробив, което се оказа и единстваната му възможност да спечели подаването на съперника в целия мач. Той намали до 3:5, но лидерът в световната ранглиста спокойно затвори първия сет.

Във втората част сърбинът печелеше с лекота всичките си подавания, губейки едва четири точки на свой сервис, а в същото време без да показва най-доброто, на което е способен, реализира два от петте си шанса за пробив.

В третия кръг Джокович ще се изправи срещу португалеца Жоао Соуза, който победи канадеца Вашек Поспишил с 6:7 (1), 7:6 (5), 6:2.

В същото време аржентинецът Орасио Себайос, който влезе в основната схема като "щастлив губещ" от квалификациите заради отказването на Роджър Федерер, изненадващо победи сънародника си Хуан Мартин дел Потро с 6:3, 6:3.

Бившият шампион от US Open отново имаше проблеми с китката, на която претърпя няколко операции и която вече няколко години не му позволява да се състезава пълноценно. Миналия месец той се завърна на корта след близо едногодишно отсъствие.

В третия кръг Себайос, който е 112-и в световната ранглиста, ще срещне испанеца Фернандо Вердаско, който елиминира поставения под №28 Жереми Шарди от Франция след 6:4, 6:4.

Дневник