Английският национален отбор направи обрат от 0:2 до 3:2 срещу световния шампион Германия в приятелска среща. В Берлин бундестимът водеше с два гола до 61-ата минута, но съставът на Рой Ходжсън успя да спечели.

Домакините откриха резултата чрез Тони Кроос в края на първото полувреме, а в 57-ата минута Марио Гомес удвои. Англичаните започнаха обрата си чрез Хари Кейн, а след него вкараха звездата на "Лестър" Джейми Варди и Ерик Дайър, който донесе победата в 91-ата минута.

Това е първият случай в 118-годишната история на германския отбор, в който съставът пада на свой терен, след като е водил с два гола, показва статистиката на "Мистерчип". За последно германците загубиха мач след преднина от 2:0 преди 21 години. Тогава в София България спечели с 3:2 в квалификация за Евро 1996.

Домакините владееха повече топката, но англичаните имаха превъзходство в ударите към и във вратата. В 27-ата минута Гомес вкара, но голът не беше зачетен заради спорна засада.

Преди почивката вратарят на Англия Джак Бътланд получи травма, но вместо да изкара топката и да влезе медицинският екип, той я изрита напред. Германците овладяха и Месут Йозил пусна към Кроос, който с хубав удар вкара. След това стражът беше сменен от Фрейзър Форстър.

Бундестимът удвои в 57-ата минута. Тогава Сами Кедира центрира, а Гомес с глава отбеляза.

Четири минути по-късно англичаните намалиха. Кейн овладя топката, пое между двама бранители и вкара. В 75-ата влезлият като резерва Варди изравни със зрелищно изпълнение. Нападателят на "Лестър" се възползва от подаване на Натаниел Клайн от дясно и с пета прати топката във вратата.

Гостите можеха да поведат в 85-ата минута, но Деле Али пропусна добро положение. В добавеното време Дайър с глава вкара за 3:2 след ъглов удар.

Дневник