Още две от големите имена в мъжкия тенис приключиха участието си на турнира в Маями. Рафаел Надал се отказа заради травма по време на мача си с босненеца Дамир Джумхур, а Стан Вавринка отпадна от руснака Андрей Кузнецов.

Така двамата напускат надпреварата още след втория кръг, а вече от нея се отказа и Роджър Федерер. Швейцарецът трябваше да играе срещу Хуан Мартин дел Потро, но се отказа заради стомашен вирус.

Надал започна отлично двубоя си срещу 94-ия в света и след два пробива поведе бързо с 6:2 след първия сет. В края на частта босненецът се оплака от световъртеж, но все пак остана на корта и това се оказа решаващо. Той спечели с 6:4 втория сет, а в третия поведе с 3:0 преди испанецът да се откаже заради високите температури.

"Всичко беше наред до края на първия сет. Тогава започнах да се чувствам замаян. Ставаше все по-зле и злез. В края на втория сет осъзнах, че няма да мога да продължа. Искаше ми се да завърша мача, но просто нямаше как, притесних се за здравето си", обясни Надал след двубоя.

Вавринка пък загуби с 4:6, 3:6 от 51-ия в света Кузнецов след слаб мач, в който допусна прекалено много грешки. Това е второ поредно разочарование за него, след като не успя да стигне до осминафиналите и на предишния силен турнир, в който участва - този в Индиън Уелс.

Дневник