Отборите на Румъния и Испания завършиха при резултата 0:0 в приятелска среща, играна в Клуж. Мачът не бе на познатите за иберийците обороти и в него чистите положения не бяха много.

Интересен факт е, че европейският шампион продължава да няма победа срещу румънците като гост в цялата си история.

В 33-ата минута изигралият своя мач №166 с националната фланелка вратар на Испания Икер Касияс направи отлично спасяване след далечен удар по земя. Той нямаше много работа в двубоя, но с днешното си участие настоящият страж на "Порто" стана европеецът с най-много мачове с националния отбор.

До този момент 35-годишният испанец делеше рекорда с Виталийс Астафейвс, който има 165 срещи за Латвия. Някои източници твърдят, че реално официалните му срещи с националната фланелка са 167.

В началото на втората част защитникът на "Барселона" Жерар Пике получи шанс да стреля от много добра позиция след изпълнение на корнер, но ударът му не затрудни стража на "Фиорентина" и румънския тим Киприан Тетерушану.

Малко след това пък Андоне нахлу опасно в наказателното поле на гостите, но стреля неточно отблизо. До края на двубоя двата тима не сътвориха почти нищо по-сериозно в атака и двубоят логично завърши без отбелязани голове.

Дневник