Рускинята Светлана Кузнецова се класира за четвъртфиналите в турнира в Маями. Петнадесетата в схемата направи обрат за 6:7 (3), 6:1, 6:2 срещу водачката в световната ранглиста Серена Уилямс.

Кузнецова стигна до победата след малко повече от два часа игра и детронира шампионката. "Направих всичко по силите си. Не мога да побеждавам във всеки мач", каза Уилямс, която се бореше да спечели четвъртата си поредна и общо девета титла в Маями.

Тя започна силно и след ранен пробив поведе с 3:0. Съперничката ѝ успя бързо да го върне и изравни за 3:3. До края на първия сет двете си размениха по няколко възможности за пробив, но без успех.

В тайбрека Уилямс игра силно и поведе с 6:3, след което се възползва още от първата си възможност да приключи сета.

При 0:1 във втория сет шампионката спаси три точки за пробив и след маратонски гейм изравни. От този момент обаче Кузнецова пое мача под контрол. Рускинята спечели осем поредни гейма, което ѝ позволи да изравни резултата в мача и да поведе с 3:0 в третия сет с два пробива.

Уилямс върна единия за 1:3, но веднага беше пробита отново. Кузнецова игра силно и спечели убедително сета, за да стигне до победата.

Руската тенисистка завърши с 18 непредизвикани грешки срещу 55 за американката. Това беше първият ѝ успех срещу Уилямс от четвъртфиналите на "Ролан Гарос" през 2009 г.

Дневник