"За нас е балканско дерби", каза селекционерът Ивайло Петев в навечерието на мача с Македония. Българският национален отбор гостува в Скопие тази вечер в 20.00 часа във втората си приятелска среща за годината.

Преди четири дни водените от Петев футболисти тръгнаха с престижна победа с 1:0 срещу Португалия в мача, който постави поредното ново начало за състава. Сега селекционерът и играчите имат желание да покажат, че успехът в Лейрия не е единичен проблясък.

"Надявам се да затвърдим добрите впечатления от победата срещу Португалия. Ще търсим победата от първата до последната минута. За нас е балканско дерби. Трябва да подобрим доста неща в абсолютно всички линии", заяви Петев на пресконференцията в Скопие.

Той отказа да даде насоки за състава, с който ще играе България. По думите му на терена ще излязат онези, които прецени, че са най-подходящи за тази среща.

"Трябва да бъдем доста по-търпеливи при изграждането на нашите атаки. Да бъдем доста разнообразни и по този начин да затрудняваме противниците си. Ако успеем да го направим, шансовете ни за успех ще бъдат много по-големи", каза селекционерът. И добави, че очаква зрелищен двубой.

Колегата му Игор Ангеловски заяви, че е респектиран от България, но това по никакъв начин няма да притесни играчите му. "Почит и уважение към България, все пак този отбор победи Португалия преди няколко дни, но това ще трае само до влизането им на стадиона. После ще се хвърлим срещу тях от първата минута", обяви той.

Според него "всички, които казват, че резултатът не е важен, просто си търсят алиби".

Капитанът Светослав Дяков иска втора победа след тази срещу Португалия. "Надявам в края на срещата да сме по-щастливи. Ако искаме да имаме стабилно представяне и да имаме лице на сериозен отбор, нямаме право да играем слабо и да се отпускаме", каза полузащитникът на "Лудогорец".

dnevnik.bg