Българският национален отбор по футбол постигна успех с 2:0 над Македония като гост. По този начин те затвърдиха доброто представяне от предишната си контрола, в която се наложиха с 1:0 над Португалия преди няколко дни.

Попаденията за играчите на Ивайло Петев в Скопие вкараха Димитър Рангелов и влезлият като резерва Александър Тонев през втората част.

"Лъвовете" изиграха добър в мач, в който съперникът им също имаше своите положение, но не успя да ги реализира, а и един път гредата помогна на Божидар Митрев.

Първото опасно положение в срещата бе за домакините и дойде в десетата минута. Ибраими стреля от границата на наказателното поле и топката мина между краката на Божидар Митрев, но вратарят се бързо се обърна и я хвана преди да премине голлинията. В 24-ата минута и гредата помогна на стража след удар на Шиков.

В 33-ата минута "лъвовете" организираха първата си добра атака. Ивелин Попов бе блокиран в наказателното поле, но топката стигна до Светослав Дяков, който стреля в аут.

В 41-ата минута Марселиньо подаде към Рангелов, който проби и стреля от 7-8 метра, но стражът на Македония Димитревски изби с крак. В ответната атака Пандев нахлу на скорост в наказателното поле, излъга Митрев и опита да вкара от малък ъгъл, но шутира в аут.

Две минути след почивката България можеше да излезе напред в резултата. Рангелов изведе Ивелин Попов очи в очи с македонския страж, но нападателят, вместо да стреля, опита подаване и така приключи нападението на тима.

В 62-ата минута Горан Пандев изведе добре резервата Алими, но последвалият шут бе спасен от Митрев. Четири минути по-късно играчите на Ивайло Петев откриха резултата. Страхил Попов центрира отляво, Ивелин Попов чукна от въздуха топката към връхлитащия от задна позиция Рангелов и нападателят вкара с глава в обратния ъгъл на вратаря.

В 79-ата минута "лъвовете" организираха отлична контра атака, която изведе Спас Делев по лявото крило. Нападателят на "Берое" нахлу в наказателното поле на домакините и опита да подаде към Рангелов, но македонски бранител изчисти в корнер.

Българите все пак стигнаха до втори гол три минути преди края на редовното време. Делев подаде към Попов, който с едно докосване изведе в коридор Ивайло Чочев. Халфът на "Палермо" веднага пусна по земя успоредно на голлинията към Александър Тонев, който нямаше проблеми да вкара в празната врата.

dnevnik.bg