Григор Димитров приключи участието си на турнира от сериите "Мастърс" в Маями, след като загуби от Гаел Монфис на осминафиналите.

Българинът отстъпи на французина със 7:6 (5), 3:6, 3:6 след оспорвана битка, продължила 2.30 часа. Голямата разлика между двамата тенисисти бе началният удар, а при хасковлията натежа и умората от тежкия сблъсък, който изигра срещу Анди Мъри в предишния кръг.

През целия мач сервисът на Димитров бе слаб, а доказателство за това бе и фактът, че той не успя да направи нито един ас. Българинът трудно взимаше подаванията си, но все пак бе този, който бе по-агресивен от двамата, преди да отпадне физически.Първата част бе равностойна, тъй като двамата съперници бъркаха често, което доведе до тайбрек. В него хасковлията успя да се наложи със 7:5 и да поведе със сет аванс. Във втория сет и двамата значително вдигнаха нивото и направиха няколко хубави разигравания, а процентът на първия им сервис също се покачи.

Димитров обаче допусна пробив още в първия гейм, който в последствие не успя да върне, а Монфис дори постигна и втори, с което затвори сета при 6:3. Решаващият сет започна прекрасно за българина и той проби на старта му, но след това допусна веднага рибрейк.

Първата българска ракета имаше възможност да пробие още един път, но сервисът спаси Монфис. Французинът се възползва от разколебаната игра и взе подаването на съперника си за 5:3. След това сервира за мача и го затвори с категоричен гейм на нула.

С достигането до осминафиналите Григор си осигури 67 590 долара от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста, с които в понеделник ще се изкачи с една позиция до 27-ото място.

dnevnik.bg