Холандия постигна престижна победа над Англия с 2:1 насред "Уембли". Няколко дни, след като англичаните обърнаха Германия в контрола, този път бяха от губещата страна, въпреки че водеха с 1:0.

Дани Блинд заложи предимно на млади играчи и те му се отплатиха по най-добрия начин за доверието, слагайки край на серията на островитяните от девет поредни домакински успеха.

Англичаните откриха с гол на Джейми Варди малко преди почивката, но след почивката "лалетата" стигнаха до успеха с попадение на Марсел Янсен от дузпа и Лусиано Нарнзинг през втората част.

Първото положение в двубоя дойде още в десетата минута, когато Дани Роуз събори Жоел Фелтман в наказателното поле, но реферът подмина ситуацията и не посочи бялата точка.

Последваха пропуски пред вратата на Зут, дело на Джейми Варди и Рос Баркли, които стреляха встрани от рамката от чисти положения. Така се стигна до 41-ата минута на мача, в която голмайсторът "Лестър" Джейми Варди даде аванс на Англия. Джеймс Милнър намери Адам Лалана пред наказателното поле, който пусна към Рос Баркли. Той центрира към Варди, който се оказа пред опразнената врата и нямаше проблеми да прати топката в мрежата.

След почивката обаче гостите излязоха много по-мотивирани на терена и само шест минути след подновяването на играта стигнаха до изравняване. Винсент Янсен изравни резултата от дузпа, след като Дани Роуз игра с ръка в наказателното поле.

Последваха по-силни минути за англичаните, в които Рос Баркли и Джейми Варди бяха много близо до гола, но Зут спаси техните удари и запази равенството.

В 78-ата минута гостите осъществиха пълен обрат в резултата. Нарнзинг се разписа на празна врата след центриране на Винсент Янсен, който го изведе на празна врата, отнемайки топката от Фил Ягиелка. В ситуацията останаха съмения, че младият нападател на "АЗ Алкмаар" извършва нарушение срещу съперника си, но съдията не реагира.

В оставащото време и двата тима не стигнаха до нещо интересно и така резултатът се запази до края.

dnevnik.bg