Водачът в световната ранглиста Новак Джокович се класира за полуфиналите в турнира от сериите "Мастърс" в Маями. Сръбският тенисист спечели десетата си поредна победа срещу Томаш Бердих и вече балансът помежду им е 23:2.

Джокович имаше нужда от 1.41 часа, за да спечели с 6:3, 6:3 и да си проправи път напред. Той е на крачка от шестия си последователен финал в Маями и продължава да се бори за рекордната 28-а титла в мастърсите.

Следващият съперник на водача в ранглистата ще е белгиецът Давид Гофен, срещу когото има три победи от три мача.

Бердих, който е седми в света, се постара да се противопостави на Джокович, но силите му стигнаха единствено да върне първия от четирите пробива на сърбина в мача. Чехът записа 45 непредизвикани грешки, 15 печеливши удара, а най-големият му проблем се оказа вторият сервис, където завърши с едва 26% - спечели само 6 от 23 разигравания.

Джокович, от своя страна, използва възможностите си. Той проби рано за 2:0 и веднага след като Бердих върна пробива за 1:2, сърбинът направи нов, който го отведе към успеха с 6:3 в първия сет. Във втория първият в схемата записа пробиви в началото и в края и отново след 6:3 спечели мача.

По време на двубоя Джокович поиска медицинска помощ заради проблем с гърба, но след това продължи на ниво заслужи успеха си.

dnevnik.bg