Легендарният мениджър на "Манчестър юнайтед" Алекс Фъргюсън е уверен, че "Лестър" ще спечели титлата във Висшата лига.

Според шотландския специалист това ще бъде напълно заслужено и ще бъде чудесно за футбола като цяло.

"Лестър" е най-добрият отбор през този сезон без никакво съмнение и заслужава да спечели титлата. Може би мислите, че липсата на опит (в подобна ситуация) ще им попречи, но те имат невероятна енергия и задружност, което предполага да извървят пътя до края", заяви Фъргюсън в интервю за "Скай спортс".

"Играчите на "Лестър" имат голяма решимост и не се страхуват от ситуацията, в която се намират, което е много важно. Не виждам никаква нервност и това се дължи на мениджъра, който внесе успокояващо влияние. Това е фантастично. "Лестър" е глътка свеж въздух и това е чудесно за футбола", допълни той.

Фъргюсън изтъкна и факта, че "лисиците" измъкнаха поредица много трудни победи в последните кръгове. "Лестър" спечели последните си няколко мача с 1:0. Имах сезон в "Манчестър юнайтед", когато спечелихме осем победи с 1:0 и станахме шампиони."

"Лестър" е близо до финалната линия, а това е най-тежката задача. Те трябва да продължат да се придържат към това, което правят досега. Няма никакъв смисъл да опитваш да промениш нещо, което ти е носело успех в последните шест месеца", каза още той.

Освен да запазят досегашния си стил, "лисиците" трябва да не се притесняват от евентуална загуба на точки, смята легендата на "червените дяволи".

"Те ще бъдат тествани сериозно до края на сезона и трябва да приемат, че ще загубят точка или две, може би ще загубят мач. Но другите също ще губят точки, защото такава е Висшата лига. Това е много трудно първенство."

Според Фъргюсън единствената реална опасност за "Лестър" е "Тотнъм", който изостава на пет точки от тима на Клаудио Раниери. "В момента "Тотнъм" играе най-добрия футбол, който съм виждал от този клуб от много години насам. "Лестър" обаче е много близо до целта и мисля, че ще я постигне", завърши шотландецът.

dnevnik.bg