Футболистите от националния отбор на Германия ще получат по 300 000 евро бонус, ако спечелят европейска титла във Франция.

Сумата е абсолютно същата като тази, която играчите от Бундестима заработиха за триумфа на световното първенство в Бразилия през 2014 г.

Съставът на Йоахим Льов, който ще опитат да спечеля четвърта европейска титла, но първа от 20 години насам, ще бъде в група с Украйна, Полша и Северна Ирландия на Евро 2016.

Както беше и на европейското през 2012 г., играчите от Бундестима ще вземат 50 000 евро за достигане до четвъртфиналите, 100 000 евро за участие в полуфиналите и 150 000 долара, ако спечелят сребърните медали.

"Това, че успяхме да се споразумеем за съвсем скромни и нормални бонуси, говори за характера на този отбор", заяви ковчежникът на Германския футболен съюз Райнхард Гриндел.

"Бонусите остава абсолютно същите като за Евро 2012, което доказва, че дори след спечелването на световната титла спортната стойност на турнирите остава приоритетът на нашите футболисти", допълни той.

Преговорите са били водени от капитана Бастиан Швайнщайгер и както в предишните години са минали безпроблемно, обясни мениджърът на германския национален отбор Оливер Бирхоф.

"Това е показател за взаимно доверие и добра основа за предстоящите предизвикателства", допълни човекът, донесъл последната европейска титла на Германия - през 1996 г. със златен гол срещу Чехия. 

Дневник