ЦСКА е получил покана за срещата, на която клубовете ще обсъждат новия формат на А група. Тя ще се проведе на 5 април в София, а червените ще бъдат представени от изпълнителния директор Александър Тодоров.

За същата дата в Софийския градски съд са насрочени заседания по възражения, свързани с дълговете на ПФК ЦСКА АД. "Ще присъствам на срещата за Висшата лига, а не на заседанията в съда", каза Тодоров, цитиран от "Тема Спорт".

"Много ми е интересно да видя какво са измислили в БФС. Нека видим какво предлагат", добави Тодоров.

Преди два дни от "Българска армия" обвиниха БФС в бездействие и загатнаха, че футболният съюз е зависим от външни фактори. "Колко още трябва да чакаме ръководните фактори в родния футбол да излязат със становище? Януари, март, април... времето лети, действия няма... Може би очакват нареждане? Може би изпълняват заповеди", попитаха червените.

В клуба все още търсят най-подходящия вариант за връщане в професионалния футбол. Първоначално БФС даде знак, че може да бъде прието новото дружество ФК ЦСКА АД и червените да продължат с него. Последните информации са, че във футболния съюз са оставили този вариант на заден план. Според информация на "Капитал" най-възможният ход е обединение с "Литекс" през лятото.

dnevnik.bg