Водачът в световната ранглиста Новак Джокович се класира за трети пореден път за финала в турнира от сериите "Мастърс" в Маями. Сърбинът спечели със 7:6 (5), 6:4 в оспорван мач с Давид Гофен.

В спора за титлата негов съперник ще е победителят от другия полуфинал, противопоставящ Кей Нишикори и Ник Кириос. При успех той ще постави рекорд с 28 титли от сериите "Мастърс" и ще се изравни с Андре Агаси, който триумфира шест пъти в Маями.

Джокович и Гофен изиграха вълнуващ мач, продължил 2.05 часа. В него и двамата имаха възможности за успех, постигнаха сходни проценти на първи сервис. Водачът в схемата обаче се представи по-добре на втори сервис, а освен това се възползва по-добре от шансовете си за пробив.

Гофен пръв успя да пробие и поведе с 4:3. Белгийският тенисист обаче не можа да затвърди постигнатото и веднага загуби предимството си.

Сетът беше решен от много оспорван тайбрек. В него Гофен отново имаше възможности за успех, но с опит и настоятелност съперникът му стигна до 7:5 точки.

Във втория сет двамата печелеха по-убедително сервис-геймовете си. Джокович направи решителен пробив в седмия гейм и го използва като основа за победата си.

dnevnik.bg