За пръв път от началото на сезона ЦСКА допусна повече от един гол, но постигна безпроблемна победа с 5:2 срещу "Рилски спортист" у дома.

Червените записаха 24-и успех от 24 мача в Югозападната В група и продължават да водят убедително със 72 точки и голова разлика 108:5.

Възпитаниците на Христо Янев предрешиха мача с три попадения още до средата на първото полувреме, след което си позволиха отпускане и спестиха сили за предстоящия първи полуфинал с "Берое" за Купата на България.

В седмата минута Самир Аясс беше изведен зад защитата с технично подаване на Борис Галчев и с глава откри резултата. Три минути по-късно Галчев центрира от корнер, топката беше върната към вратарското поле и Ангел Грънчов вкара хубав гол с мощен удар от малък ъгъл.

В 21-ата минута Ловков пропусна отлична възможност да намали, останал очи в очи с Анатоли Господинов, а в ответната атака Павел Головодов овладя топката след центриране отдясно на Александър Александров, нагласи си я на левия крак и отбеляза за 3:0.

Осем минути преди почивката Ловков отново беше изведен зад защитата на ЦСКА и този път с удар от границата на наказателното поле намери долния десен ъгъл на Анатоли Господинов.

В 54-ата минута домакините си върнаха аванса от три гола. Милен Кикарин центрира отляво, а Борис Галчев стреля от воле. Топката рикошира в защитник на "Рилски спортист" и прехвърли вратаря Гьорев.

В 77-ата минута защитата на ЦСКА отново се пропука, а Кирил Динчев игра с ръка в наказателното поле и главният съдия отсъди дузпа, която Васил Киров реализира за 2:4.

В 79-ата минута Александър Александров отбеляза красиво попадение за крайното 5:2, след като влезе отдясно в наказателното поле, нагласи си топката на левия крак и с техничен фалцов удар намери далечния горен ъгъл на вратата.

dnevnik.bg