Алешандре Пато дебютира с гол в английския футбол, а "Челси" запази надежди за европейско участие през следващия сезон след разгромна победа с 4:0 при гостуването на "Астън вила".

Първо попадение във Висшата лига отбеляза и Рубен Лофтъс-Чийк, а две пъти след почивката се разписа Педро Родригес. Сините записаха 15-и пореден мач без загуба и все още нямат поражение под ръководството на Гуус Хидинк, който замени Жозе Моуриньо през декември.

"Челси" събра 44 точки след 31 мача, като се доближи на шест точки от "Манчестър юнайтед" и "Уест хем" и на седем от четвъртия "Манчестър сити". Трите тима, които към момента държат последните три европейски квоти, са изиграли един двубой по-малко от сините.

Мачът на "Вила парк" не започна много добре за "Челси". "Астън вила" организира няколко опасни атаки в началото, а в 22-ата минута Лоик Реми получи контузия. На негово място се появи Пато, който се включи отлично в първия си официален мач за "Челси".

В 26-ата минута Педро изведе Сесар Аспиликуета по десния фланг. Испанският бек центрира в наказателното поле и 20-годишният Лофтъс-Чийк засече с едно докосване, за да открие резултата с първото си попадение във Висшата лига.

В добавеното време на първата част Фабрегас центрира към вратарското поле, а Али Сосоко връхлетя Пато и главният съдия Нийл Суорбрик отсъди дузпа. Потърпевшият се зае с изпълнението и ознаменува дебюта си с гол.

Това попадение прекърши домакините, които имаха няколко добри минути в края на полувремето, но след това рухнаха. Само 46 секунди след подновяването на играта "Челси" поведе с 3:0, а Пато отново имаше ключова роля.

Бразилецът започна атаката, овладявайки топката в половината на "Вила". След това той размени две двойни подавания с появилият се за началото на второто полувреме Оскар, който при вторият пас се озова зад защитата. Бразилецът веднага намери Педро, за когото не беше проблем да вкара отблизо.

В 59-ата минута Оскар отправи диагонален удар с десния крак от дистанция. Брад Гузан не изби добре и прати топката на крака на Педро, който спокойно насочи топката във вратата за 4:0.

"Астън вила", който през седмицата уволни втори треньор през сезона - Реми Гард, допусна 22-ото си поражение от 32 мача. Бирмингамци имат едва 16 точки и още следващия кръг ще се озоват и математически в Чемпиъншип.

dnevnik.bg