Световният шампион Люис Хамилтън ще стартира от първа позиция в Гран при на Бахрейн, а до него на първа редица ще застане съотборникът му в "Мерцедес" Нико Розберг.

Хамилтън спечели 51-и полпозишън в кариерата си, след като постави нов рекорд на пистата "Сахир" - 1:29.493 мин. Розберг също подобри предишното върхово постижение за една обиколка, но остана на 77 стотни от своя съотборник.

Пилотите на "Мерцедес" отново не дадоха шанс на конкурентите от "Ферари", които се наредиха на трета и четвърта позиция. Себастиан Фетел завъртя най-бързата си обиколка за 1:30.012 мин., а Кими Райконен остана на 0.232 сек. от своя съотборник.

Другият пилот, който слезе под 1:31 мин., беше Даниел Рикардо с "Ред бул". Зад него се наредиха пилотите на "Уилямс" Валтери Ботас и Фелипсе Маса, а десетката допълниха Нико Хюлкенберг от "Форс Индия", Ромен Грижан от "Хаас" и Макс Верстапен от "Торо росо".

За разлика от Австралия, запазените и за този старт квалификации на елиминационен принцип предложиха по-интересна битка между пилотите на "Мерцедес" и "Ферари" в последната част.

dnevnik.bg