"Ювентус" излъга гостуващия "Емполи" с 1:0 и продължи похода си към пета поредна титла в Серия А.

Шампионите записаха пета поредна победа и общо 20-а в последните си 21 мача в първенството.

Възпитаниците на Масимилиано Алегри събраха 73 точки и поведоха с шест пред втория "Наполи", който утре гостува на борещия се за оцеляване "Удинезе".

Марио Манджукич отбеляза единственото попадение срещу "Емполи", а "старата госпожа" не допусна гол за 11-и път в последните си 12 двубоя в Серия А.

"Ювентус" започна много активно мача и няколко пъти създаде напрежение в наказателното поле на гостите, които обаче не допуснаха грешка.

В средата на полувремето Лукаш Скорупски и Джанлуиджи Буфон направиха по едно добро спасяване след удари на Алваро Мората и Мануел Пучарели.

Минута преди почивката домакините стигнаха до попадение. Пол Погба премина през двама противникови играчи и достави чудесно центриране за Манджукич, който откри резултата с глава.

През втората част защитата на "Ювентус" с лекота се справи с атаките на "Емполи", а Мората и Квадво Асамоа пропуснаха отлични възможности да удвоят аванса на шампионите.

"Емполи" записа 12-и пореден мач без победа в Серия А, но с актив от 36 точки заема 11-ото място и остава далеч от опасната зона.

Дневник