Плеймейкърът на "Лудогорец" Марселиньо сподели, че мечтае да играе с България на световното в Русия през 2018 година.

Бразилецът дебютира за България в контролата с Португалия и реализира единственото попадение в срещата.

В квалификациите за световното са в много тежка група с Франция, Холандия, Швеция, Беларус и Люксембург, но Марселиньо вярва, че "лъвовете" имат сили за сензация.

"25 март бе перфектен ден за мен. През последните години националният отбор на България няма добри резултати, а аз влязох и вкарах още в дебюта си срещу великолепен тим и спечелихме. Чувството беше страхотно. Контролите бяха част от подготовката за квалификациите, надявам се селекционерът отново да ме повика", заяви Марселиньо.

"Ние сме в група с много силни тимове и няма да е лесно. Така че трябва възможно най-бързо да се сработим и да опитаме да си свършим работата. И днес говорим за великолепните играчи, които са били в националния отбор на България, като Стоичков и Балъков. Ще бъде историческо и невероятно, ако успеем да се класираме и да направим нещо подобно на онова", каза още футболистът пред бразилското издание D24AM.

"Не мога да кажа, че съм идол. Може би точната дума е, че хората ме уважават. Това ме кара да съм щастлив", завърши халфът.

Дневник