Президентът на Холандската федерация по футбол Михаел ван Прааг обяви, че Холандия и Белгия ще се опитат да си върнат инвестираните средства в кандидатурата за световното първенство през 2018 г. Двете страни са похарчили над 10 милиона евро.

Ван Прааг се чувства окрилен от думите на бившия президент на ФИФА Сеп Блатер в петък, че Холандия и Белгия не са имали въобще шанс да получат домакинството. Първенството беше спечелено от Русия.

"Има две вероятности - или просто говори глупости, или тогава сме били излъгани. Ако това е случаят, значи той много бърка за мен и за федерацията ни", заяви Ван Прааг.

"Ако има някаква измама, ще предприемем необходимите стъпки спрямо ФИФА. А ако зависи от мен, ще си искаме парите", добави той.

Блатер обяви в в петък, че съвместната кандидатура от "ниските страни" не е имала никакъв шанс в надпреварата.

"Нямаха никакъв шанс, защото се предлагаше съвместно домакинство", заяви швейцарецът, като уточни, че е имал лоши спомени от първенството в Корея и Япония през 2002 г.

"След 2002 г. го бяхме решили - никакви съвместни кандидатури. Но държавите въпреки това искат да опитат. Дори Испания и Португалия нямаха шанс", добави той.

Ван Прааг реагира остро на думите: "Сега говори неща, които никога не е казвал като президент."

"Наистина започвам да се чудя какъв човек е управлявал ФИФА. Все повече и повече се замислям за миналото", добави той.

dnevnik.bg