Ръководството на "Берое" ще поиска официално съдийските наряди за всички срещи от А група да бъдат определяни чрез жребий, на който да присъстват представители на футболните клубове и медиите.

Старозагорският клуб излезе с официална декларация, в която обосноваха желанието си със "зачестилите грешки и явната тенденция към ощетяване" на тима от страна на реферите.

Те дават за пример последния си шампионатен двубой срещу "Левски" в София (0:1), който сините спечелиха с гол от дузпа, а след мача трима играчи на гостите бяха приети в болница с различни травми.

"Ние претендираме, че освен отсъдената несъществуваща дузпа, подарила победата за домакините, бе застрашено и здравето на наши играчи. Решението на съдията Станислав Тодоров да не спре играта след удар в главата на двама играчи е неправилно и дори скандално", пише в съобщението на "Берое".

"Недопустимо е неоказването на своевременна медицинска помощ на играчи с видимо сериозна контузия след сблъсък на терена – доказателство са кървящите глави на Елиаш и Том, седемте последващи шева на главата на Венцислав Василев. Същата контузия на Василев можеше и трябваше да бъде предотвратена от рефера, който не спря своевремeнно играта", казаха още от старозагорския клуб.

Дневник