Семейството на Лионел Меси отрече появилите се в испанските медии слухове, че името на футболиста фигурира в "Досиетата от Панама" заради създаването на фирма, целяща да укрива данъци.

Изтичането на списъка с имена, ползвали услугите на панамската адвокатска фирма "Мосак Фонсека" е най-голямото изтичане на документи в историята. Те обхващат срок от 40 години - между 1977 и 2016 г., като има данни за повече от 214 000 офшорни компании, свързани с над 200 държави и територии, както и транзакции на стойност 2 млрд. долара.

В списъка фигурират имената и на много футболисти, в което е и това на Меси, но в Испания и Аржентина отварянето на офшорни сметки не е подсъдимо. В Испания обаче се появиха слухове, че аржентинският национал е създал собствена фирма с цел да укрива данъци, което попада под ударите на закона.

"Семейство Меси иска да бъде ясно, че Лионел Меси не е извършил нито едно от нещата, в които беше обвинен, включително и пране на пари. Инструктирали сме адвокатите си да предприемат всички мерки, за да бъдат осъдени изданията, които са разпространили лъжливата информация", обявиха в специална декларация роднините на футболиста.

Ръководството на "Барселона" също публикува декларация, с която обяви, че подкрепя напълно своя играч и семейството му.

dnevnik.bg