Прокуратурата в Кремона поиска на селекционера на италианския национален отбор Антонио Конте да му бъде наложена шестмесечна условна присъда.

Конте, който от новия сезон ще бъде мениджър на "Челси", е обвинен, че не е докладвал за уреден мач между "Албинолефе" и "Сиена" в Серия Б през 2011 г. Той отрича обвиненията.
Прокурорът по делото Роберто ди Мартино поиска половин годишна условна присъда за бившия национал, както и глоба от 8000 евро.

Тъй като Конте поиска делото да се реши по бързата процедура, наказанието му може да бъде намалено с 1/3, но агенция АНСА твърди, че адвокатите му ще претендират за пълното му оневиняване.

Преминаването по бърза процедура осигурява на обвинения, че няма да се влачи с години по съдилищата. В същото време той ще получи само 2/3 от пледираната присъда.

Също така молбата му не означава, че със сигурност ще бъде осъден, той като съдът трябва да прецени доказателствата на прокуратурата. Със сигурност бързата процедура означава, че се отказва да предостави доказателства и оставя в ръцете на съда само тежестта на това, с което разполага прокуратурата.

Очаква се решението да излезе в средата на май, което може да окаже отражение на подготовката на Италия за европейското първенство. 

dnevnik.bg