С два гола на Луис Суарес "Барселона" обърна "Атлетико" (Мадрид) от 0:1 до 2:1 в първия мач от изцяло испанския четвъртфинал в Шампионската лига.

Столичани поведоха с гол на Фернандо Торес в 25-ата минута, но само десет по-късно нападателят на "дюшекчиите" беше изгонен за втори жълт картон.

Каталунците се възползваха от численото си предимство с попадения в 63-ата и 74-ата минута, но не успяха да вземат по-солидна преднина преди реванша на "Висенте Калдерон".

"Барселона" изигра доста неубедително първо полувреме. В играта на каталунците липсваше креативност и пред вратата на Ян Облак нямаше много чисти положения.

Най-добрият шанс за домакините се откри в 13-ата минута, когато Жорди Алба намери Лионел Меси в наказателното поле, но аржентинецът отправи изключително неточен удар.

В 25-ата минута "Атлетико" смълча "Камп ноу" при една от редките си атаки. Фернандо Торес се измъкна от защитата след подаване на Коке и веднага прати топката между краката на Марк Андре тер Щеген.

Само шест минути по-късно гостите можеха да шокират европейския шампион с второ попадение. Тер Щеген обаче показа отличен рефлекс, за да избие добре насочен удар на Антоан Гризман.

В 35-ата минута обаче ситуацията за "Атлетико" стана много сложна, след като Торес си изкара втори жълт картон за безсмислено нарушение в центъра срещу Серхио Бускетс.

Още преди изгонването на Торес обаче "Барселона" можеше да остане с човек по-малко, след като Луис Суарес изрита без топка Хуанфран. Нито главния съдия, нито реферът зад вратата обаче маркираха нарушение в тази ситуация.

"Барселона" не успя да се възползва от численото си предимство до края на полувремето, но през втората част наложи сериозен натиск, който в крайна сметка доведе до обрат.В 48-ата минута акробатичен удар на Меси премина малко встрани, а четири минути по-късно изстрел на Неймар срещна гредата.

Последваха още няколко пропуска, преди в 63-ата минута домакините да изравният. Алба опита удар от воле след центриране отдясно на Дани Алвеш, но вместо това се получи подаване за Суарес, който не сбърка на метър от голлинята.

В 74-ата минута бившият нападател на "Ливърпул" отбеляза второ попадение. Той получи топката от Меси, след което комбинира вдясно с Алвеш. Бразилецът центрира обратно към уругваеца, който с глава не остави шансове на Облак.

Четири минути преди гола обаче имаше още една ситуация, при която Суарес можеше да бъде изгонен. При центриране в наказателното уругваецът удар без топка в лицето Фелипе Луис.

В другия четвъртфинал, който се игра тази вечер, "Байерн" (Мюнхен) постигна минимална, но чиста победа с 1:0 срещу лидера в португалското първенство "Бенфика".

Артуро Видал отбеляза единственото попадение още във втората минута на двубоя на стадиона "Алианц Арена". Чилиецът се разписа с глава след центриране на Хуан Бернат от левия фланг.

В средата на полувремето вратарят Едерсон направи страхотно спасяване след изстрел от воле на Томас Мюлер, а десетина минути преди почивката удар с глава на Видал премина малко покрай гредата.

"Байерн" доминираше и след почивката, но "Бенфика" стигна до две чудесни възможности да изравни. В 57-ата минута Жонас се измъкна технично зад защитата на баварците и остана очи в очи с Мануел Нойер. Германският страж обаче спаси удара на голмайстора на португалското първенство.

В 65-ата минута се стигна до сериозно меле в наказателното поле на "Байерн" след центриране отдясно, но първо удар на Костас Митроглу беше блокиран от Хави Мартинес, след това Жонас не уцели добре топката и пропусна отличен шанс за добавка, а накрая Митроглу получи нов шанс да шутира отблизо, но го направи високо над вратата.

dnevnik.bg