"Пари сен жермен" посреща "Манчестър сити" в първия мач от на пръв поглед най-непредвидимия четвъртфинал в Шампионската лига, а в изглеждащия като най-неравностоен сблъсък вдъхновеният от победата в "класико" "Реал" (Мадрид) гостува на страдащия в Бундеслигата "Волфсбург".

Първият двубой ще предложи среща между двата най-разточителни клуба в последните години, които инвестираха доста средства в изключително качествени и широки състави, постигнаха успехи на национално ниво, но все още преследват европейска слава.

ПСЖ определено се справя по-добре, а с оглед формата и резултатите през сезона ще влезе като фаворит в сблъсъка. Опитът също е на страната на парижани, които за четвърта поредна година достигат четвъртфиналите на Шампионската лига, докато за "гражданите" това е първо участие във финалната осмица.

"След жребия някои хора се успокоиха и казаха, че е бил добър за нас, защото сме избегнали гиганти като "Барса" и "Байерн". Аз обаче сериозно предупредих играчите ми да не слушат тези приказки. Тези, които го твърдят, изобщо не разбират от футбол", коментира Лоран Блан.

Французинът дори заяви, че като класа съставът на "Сити" е по-добър от този на ПСЖ. "Това ще бъдат два много трудни и деликатни мача. Както беше и срещу "Челси", шансовете са 50:50. Не трябва да допускаме гол на "Парк де пренс". Дори да държим топката, да бележим и да печелим, много е важно да се защитаваме добре", каза още треньорът на ПСЖ.

Неговият колега Мануел Пелегрини посочи, че двата клуба имат сходни проекти и опитват да израстват година след година.

"Ще бъде трудно, но вярвам, че имаме шанс. Не мисля, че в този сблъсък има изразен фаворит", каза чилиецът, който кара своя последен сезон начело на "гражданите".

И двата тима имат проблеми с контузии. Пелегрини няма да може да разчита на Рахим Стърлинг и Венсан Компани, а под въпрос за двубоя са Джо Харт, Яя Туре и Фабиан Делф. ПСЖ ще трябва да се справя без Марко Верати и Хавиер Пасторе.

dnevnik.bg