Двама привърженици на "Реал" (Мадрид) съдят своя любим клуб заради административното отстраняване на белите от Купата на краля.

Мадридчани бяха изхвърлени от турнира заради пускането в игра на нередовен играч в двубоя срещу "Кадис" от 1/16-финалите. Тогавашният треньор на "Реал" Рафаел Бенитес включи в титулярния състав Денис Черишев, който обаче не беше изтърпял наказание от предишния сезон, когато играеше под наем във "Виляреал".

Заради нелепия гаф Раул Хименес Гийом и Сузана Кастано Кабо са се обърнали към адвоката от Барселона Фелипе Искиердо и са завели дело за финансови и морални щети. Искът е насочен към Флорентино Перес като президент на "Реал". Той беше сигурен, че отборът няма да бъде дисквалифициран.

"Болезнено е да понасяш подигравки от познати в кафенетата и на работното място", се казва в жaлбата на Гийом и Кабо, съобщава AS. Двамата твърдят още, че гафът им е причинил "голяма мъка и безпомощност".

"В училище дъщеря ми преживя голяма емоционална болка заради случилото се. Много голяма болка", твърди единият от ищците.

dnevnik.bg