"Монтана" постигна комфортна чиста победа с 2:0 при домакинството си на "Литекс" в първия полуфинален двубой между двата тима за Купата на България.

Играчите на Емил Велев изиграха добър тактически мач и напълно заслужено се поздравиха с успеха. От играта на ловчанлии пък си пролича, че изваждането от А група и продажбата на няколко ключови играчи е повлияло сериозно на формата им.

След равностойно начало на мача резултатът бе открит от домакините при първата им по-опасна атака. В 22-ата минута Иван Стоянов надбяга Красимир Станоев по лявото крило, стигна до аутлинията. Последва пас успоредно на голлинията, който намери нахлуващия Сергей Георгиев, а той на празна врата се разписа.

В 30-ата минута "Монтана" можеше да удвои преднината си, но при меко центриране на Йордан Тодоров, Иван Коконов не успя да намери рамката на вратата и ударът му с десния крак от малкото наказателно поле мина над вратата.

В началото на втората част домакините пак бяха много близо до второ попадение, след като Петър Атанасов остана сам срещу вратаря. Той се опита да го преодолее технично, но стражът успя да избие топката от краката му.

Няколко минути по-късно отново Атанасов бе на косъм от гола, след като отново се озова сам срещу вратаря, но Конов отново бе на мястото си. В следващата атака пък и гредата помогна на "Литекс" след удар на Коконов.

В крайна сметка логичното се случи в 70-ата минута и "Монтана" стигна до втори гол. При едно центриране от корнер Георгиев удвои с точен удар с глава.

До края на мача домакините намалиха оборотите, а "Литекс" на практика завърши двубоя без чисто положение. В крайна сметка повече попадения нямаше и "Монтана" чака с оптимизъм реванша.

Дневник